Behandelingen Mondhygiënist


Mondhygiëne voorlichting en instructie

De basis van een gezonde mond is een goede mondhygiëne. Tijdens ieder bezoek word de mondhygiëne gecontroleerd en waar nodig geven we instructie en voorlichting om uw mondhygiëne te verbeteren of te behouden.

tandvlees ontsteking gezicht

Gingivitis (tandvleesontsteking)

Gingivitis is een tandvleesontsteking. Het tandvlees bloedt bij poetsen, heeft daarnaast een rood en gezwollen uiterlijk. Het tandvlees raakt ontstoken door het ophopen van tandplaque en of tandsteen langs de tandvleesrand. Ontstoken tandvlees zorgt in veel gevallen voor een slechte adem. Een gebitsreiniging in combinatie met de juiste mondhygiënevoorlichting en - instructies zorgt ervoor dat het tandvlees weer gezond wordt.

Parodontitis (vergevorderde tandvleesontsteking)

Parodontitis is een chronische meer vergevorderde tandvleesontsteking, met afbraak van omliggende steunweefsels als het kaakbot. Wanneer het tandvlees gedurende een langere periode ontstoken blijft, breken de vezels in het tandvlees af. Het tandvlees laat zich los van de wortels, waardoor er een verdiepte ruimte ontstaat tussen tand en tandvlees. Deze ruimte noemen we een Pocket. Pockets vullen zich met plaque en tandsteen wat u zelf niet verwijderd krijgt. De ontsteking zal zich steeds dieper gaan bevinden, wat uiteindelijk zal resulteren in het afbreken van het kaakbot. Tanden en kiezen kunnen los gaan staan of zelfs verloren gaan door Parodontitis. Wees op tijd met het signaleren van de eerste signalen als bijvoorbeeld bloedend tandvlees. In een vroeg stadium is de kans op een succesvolle behandeling groter.

Tandsteen verwijderen

Tandsteen ontstaat door het ophopen van tandplaque, na verloop van tijd wordt dit hard en vormt het zich tot tandsteen. Tandplaque en dus ook tandsteen bestaan voornamelijk uit bacteriën, deze bacteriën scheiden binnen 48 uur afvalstoffen af. Hierdoor wordt de plaque zuurder en kan zo schade aan het glazuur veroorzaken, als de plaque op de tandvleesrand ligt kan het daar voor een ontsteking aan het tandvlees zorgen.

Tandplaque kunt u zelf verwijderen door zorgvuldig te poetsen en tussen de tanden te reinigen. Tandsteen daarentegen krijgt u zelf niet verwijderd, dit vormt een continue irritatiebron voor het tandvlees. Om het gebit én het tandvlees gezond te houden, wordt aangeraden met regelmaat het gebit te laten reinigen. Een gebitsreiniging ontstaat onder andere uit tandsteen verwijderen.

Polijsten

Met polijsten wordt aanslag veroorzaakt door bijvoorbeeld koffie, thee of roken verwijderd. Iedere gebitsreiniging wordt afgesloten met polijsten. Hierbij worden de laatste verkleuringen van het glazuur afgehaald, waarna de tandkleur lichter is en het glazuur glad aanvoelt.

Tanden bleken Westland Naaldwijk

Tanden bleken

Tanden kunnen verkleurd raken door bijvoorbeeld uw levensstijl of door medicijngebruik. We bieden een 100% veilige én effectieve methode aan om de tandkleur op te lichten, maar allereerst bepalen wij samen met u of uw gebit daar geschikt voor is. Informeer naar de mogelijkheden. Laat uw tanden bleken in Westland.

Afspraak maken? Neem gerust contact met ons op


Voor meer informatie of verdere vragen kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens: